Theatercollege “Helden en helpers” Op 22 november 2017

Theatercollege “Helden en helpers” Op 22 november 2017

Theatercollege “Helden en helpers”
Op 22 november 2017

Met Martijn Niemeijer, Archell Thompson en Bernd Jansen

Ben jij geïnteresseerd in gedrag of jongeren? Ben je ouder, begeleider of werk je in het onderwijs en zie je jouw jongeren graag het beste uit zichzelf halen?. Misschien ben je geïnteresseerd om dit thema eens vanuit een ander perspectief te bekijken. Dan is het theatercollege “Helden en Helpers” misschien wel interessant voor je.

Ons zelfbewustzijn wordt voor een groot deel bepaald door de verhalen die we over onszelf vertellen. Er zijn versterkende verhalen en belemmerende verhalen. Welke verhalen vertel jij over je leven? En welke verhalen vertellen de jongeren met wie je omgaat?
Hoe kunnen we de verhalen die we vertellen veranderen als we dat willen? En hoe kunnen we jongeren helpen steeds meer hun eigen verhaal te laten ontdekken?
Dit theatercollege wordt verzorgd door:Martijn Niemeijer is auteur van het jongerenboek OTIS en vertelt hoe helden worden geboren, welke uitdagingen ze tegenkomen en waarom zij uiteindelijk worden beloond. Ook laat hij zien dat niemand het alleen kan en dat juist de helpers de held in iemand kunnen laten ontstaan.
Bernd Jansen heeft een achtergrond in de integratieve psychotherapie. Met zijn kijk vanuit de neurowetenschappen neemt hij je op een humorvolle en toegankelijke wijze mee in de neurologie van ons brein, hoe dit het leren en het gedrag aanstuurt, en hoe je jongeren op een natuurlijke manier kunt ondersteunen om te leren en in beweging te komen.
Archell Thompson is inspirator, coach, verbinder en Rotterdams rolmodel (volgens burgemeester Aboutaleb en hemzelf). Hij vertelt over zijn theaterproject De Naakte Antilliaan en over zijn coachingswerk waarbij hij jonge Antillianen in hun kracht zet.
Voor wie is het theatercollege bedoeld?
“Helden en helpers” is ontwikkeld voor mensen die geïnteresseerd zijn in gedrag of jongeren. Bijvoorbeeld omdat ze met jongeren werken, zoals in onderwijs, zorg of welzijn, en natuurlijk ook voor ouders en iedereen die geïnteresseerd is in het gedrag en de positieve en mooie kant van jonge mensen. En natuurlijk ook als je zin hebt in een vermakelijke middag waar je misschien ook iets over je zelf kunt leren.

Tijd en plaats
22 november, 14.00-17.00 uur.
Locatie: Klooster in Huissen, Stadsdam 1. (Regio Arnhem/Nijmegen).

Tarief en aanmelden
€ 35,– per persoon voor het theatercollege, drankjes na afloop en een gesigneerd exemplaar van het boek OTIS (t.w.v. € 15,99).
Als je erbij wil zijn, aanmelden kun je je hier.