Het team van Menz

thumb image

Bernd Jansen

Achtergrond: technische bedrijfskunde en psychotherapie.

Na jarenlange ervaring in het bedrijfsleven, in het beroepsonderwijs en als therapeut in de integratieve psychotherapie werk ik tegenwoordig vooral met mensen in groepen om veranderingen in gang te zetten en ontwikkelingen te begeleiden. Sinds 2008 is mijn aanpak geïnspireerd door ontwikkelingen in de neurowetenschappen en onderzoek ik verbanden tussen psychologische stromingen, NLP en de neurowetenschappen. In mijn werkwijze combineer ik inzichten uit deze disciplines en de boeddhistische psychologie.
Als oprichter en NLP-trainer van Instituut Menz werk ik met enorm veel plezier met mensen. Ik sta voor kwaliteit, zorgvuldigheid, persoonlijk contact en een gezonde portie humor.


thumb image

Suzanne Niemeijer

Achtergrond: pabo, pedagogiek en ontwikkelingspsychologie

Mijn wortels liggen in het basisonderwijs en speciaal onderwijs in verschillende functies. Door jarenlang werkzaam geweest te zijn in het hbo als docent, teamleider en opleidingsmanager neem ik diverse ervaringen mee in mijn tegenwoordige functie als docent Pedagogische leiderschap voor het Nivoz.
Het werk bij het Nivoz en Instituut Menz doe ik met veel plezier en ervaar het als inspiratie en aanvulling op elkaar.

Als medeoprichter en NLP trainer van Instituut Menz vind ik het belangrijk me te richten op echt contact, vanuit inlevingsvermogen in de ander. Als dat er is, kan er werkelijke groei plaatsvinden

Ik zet me in voor: enthousiasme, autonomie, liefde  en verbondenheid.


thumb image

Kirsten van Houten

Achtergrond: media management.

Na diverse managementfuncties in de muziekindustrie bekleed te hebben gooide ik het roer in 2018 om en ging ik verder als NLP coach. Al tijdens mijn werk als leidinggevende werd het mij duidelijk hoe belangrijk het is om contact te maken met jezelf en met de ander. Deze ervaring zet ik in om mensen te begeleiden in hun persoonlijk leiderschap. Daarnaast ben ik ook werkzaam als vliegangstcoach waar ik mensen help in het loslaten van angsten en vertrouwen te ervaren van binnenuit.
Ik sta voor verbinding tussen hart en hoofd, persoonlijk leiderschap, liefde en vertrouwen.

Bij Instituut Menz geef ik NLP-trainingen en organiseer ik de operationele zaken.


thumb image

Han Polman

Achtergrond: pabo, verpleegkunde, haptotherapie.

Na jaren werken in de gezondheidszorg, werk ik sinds 2002 als leerkracht, docent-en managmentteam coach in het speciaal onderwijs in Nijmegen. Door dit werk ben ik me ervan bewust geworden hoe belangrijk het is om de mens als geheel te zien. Het toepassen van een geïntegreerde manier van NLP biedt mij inzichten en gereedschappen om gezamenlijk duurzame resultaten te bereiken.

Ik geniet ervan als mensen hun eigen mogelijkheden en kwaliteiten ontwikkelen.
Als NLP trainer sta ik voor betrokkenheid, flexibiliteit, authenticiteit, aandacht en kwaliteit. Bij Instituut Menz begeleid ik de NLP counseling gesprekken en NLP trajecten in Nijmegen.


thumb image

Elze Haukes

Achtergrond: algemene cultuurwetenschappen, kunstbeleid

Mijn interesse gaat uit naar mensen, cultuur en duurzaamheid. Na enkele jaren in de horeca, het begeleiden van groepen voor kunstinstellingen en vanuit mijn eigen bedrijf gericht op het onderwijsveld ben ik op dit moment werkzaam op de Radboud universiteit waar ik studenten begeleid in hun loopbaan.

Ik word enthousiast van een oprecht afgestemde benadering omdat dit mensen meer zelfvertrouwen in het eigen handelen geeft.  Daardoor kunnen mensen zich op een natuurlijke manier ontwikkelen en er achter komen wat echt bij ze past. Dit is ook wat ik binnen Instituut Menz als NLP jongerentrainer doe. Daarnaast neem ik in de NLP opleidingen een coachende rol in.

Als NLP trainer sta ik voor verbinding, vertrouwen, enthousiasme, aandacht en compassie.


thumb image

Lucy Niewijk

Achtergrond: human resource management.

Jarenlang was ik werkzaam als loopbaancoach en hrm-adviseur in de zorgsector. In 2011 besloot ik om te stoppen met het hrm-werk om te werken met dieren op mijn boerderij en mensen te ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik vind het fantastisch om mensen te zien “ontdekken” en als assistent-trainer mijn steentje bij te dragen aan de vooruitgang.
Daarbij sta ik voor authenticiteit, liefdevolle oprechtheid, zorgvuldigheid en warmte met een open mind.

In het instituut organiseer ik ondersteunende processen en neem in het onderwijsproces vooral een coachende rol in.