Post-master programma’s

De Post-master programma’s bij Instituut Menz

Zou je vrijer willen leven en werken? Meer verbonden willen leven en leiding nemen?

Heb je behoefte aan meer “work-life balance’ en meer balans in je gezondheid?
Wens je structureel meer balans in je stemmingen en in je communicatie? Meer leven in het NU? Wil je iets concreet in de wereld brengen wat belangrijk voor je is?

Dan zijn de Post-master programma’s misschien voor jou interessant!

Misschien herken jij, dat je door het volgen van de NLP Practitioner en -Master hebt ontdekt wat bij je past? En dat je er nu aan toe bent om dit verder te verdiepen? Zou je meer willen onderzoeken en uitbouwen wie je bent voorbij alle patronen? Misschien herken je wel, dat het soms een uitdaging is om in verbinding met jezelf te blijven als je in contact met anderen bent. Hoe makkelijk gebeurt het, dat je wordt meegezogen in de veelheid van wat er op een dag op je af komt. Stel je voor, dat het je meer lukt in zulke momenten dichtbij jezelf te blijven, met twee benen op de grond, aanwezig in het moment. Dan wordt het mogelijk om wat je belangrijk vindt concreet in de wereld te brengen. En misschien zelf te herontdekken wie je bent voor bij het doen in het zijn.

In onze Post-master programma’s bieden wij trajecten, retraites en seminaars met een eigen thema aan.

So kunnen mensen met verschillende achtergronden een juiste aansluiting vinden bij de eigen behoefde aan ontwikkeling.

Tijdens deze programma’s willen wij je ondersteunen om niets meer erbij te moeten.
Het gaat ons erom om je te laten ontwikkelen op een natuurlijke manier en los te laten wat je niet meer nodig hebt. Je leert veel dieper te begrijpen wie je in essentie bent voorbij je ego behoeften. Daardoor kan zich jouw bijdrage in dit leven vrijer ontplooien.

Hierdoor ontstaan verschillende effecten. Bijvoorbeeld voelen mensen zich meer verbonden. Je zult in je dagelijkse leven nog minder meningen en oordelen in je zelf waarnemen. Mensen zijn vreugdevoller in het contact met zichzelf en anderen. Ook zijn ze vaak in staat meer oordeelvrij waar te nemen. Hierdoor ontstaan verrassende oplossingen of zelf nieuwe wegen. Dit merk je zowel in je privé als in je werkomgeving. Je natuurlijke creativiteit groeit en je hebt meer energie over.

Concreet krijg je meer inzichten, kennis en ervaringen aangereikt die je ondersteunen bij het kunnen loslaten wat niet van jou is. Je zou bijvoorbeeld ontdekken:

  • Vanuit natuurlijke ontspanning te communiceren en handelen.
  • Helderheid in wat echt belangrijk voor je is in je leven en hoe je dit concreet vorm kunt geven. Vooral om dit nog meer in de praktijk te brengen.
  • De beweging van EGO naar ECO bewustzijn
  • Meer inzicht in- en het veranderen van de eigen emoties
  • Het vermogen om meer in verbinding met het huidige moment te zijn
  • Meer dankbaarheid in het leven te ervaren
  • Hoe je op een natuurlijke wijze los kunt laten wat niet van jou is en ervoor kunt kiezen of je voor de ander in het moment van betekenis wil en kunt zijn.

Het gaat erom dat je van jezelf wordt. Je vergroot je interne referentie, waardoor jouw potentieel tot bloei komt. Door authentiek te zijn, ontstaat vanzelf wat bij jou past.
Wij laten je vooral veel ervaren. Je zult veel stilte in het moment waarnemen en daardoor wat er echt is. Misschien wie je bent en in ider geval meer inzicht wat belangrijk voor je is. Dat doen we naast veel oefenen ook door concrete oefeningen en toelichtingen met behulp van wetenschappelijk onderbouwde bronnen.

We oefenen in het meer en meer aannemen van eigen oordelen, cynismen en angsten, zodat er verbinding ontstaat. En dan ga je merken hoe makkelijk het is om volmondig JA te kunnen zeggen tegen wat er op dat moment is.

‘We hebben allen de capaciteit om anderen te inspireren en bekrachtigen. Maar we moeten bereid zijn ons eerst te wijden aan onze persoonlijke groei en ontwikkeling als leiders’ 

(uit ‘Discovering your authentic leadership’)

 

Wij maken via onze nieuwsbrief bekend wanneer de verschillende programma’s wordt aangeboden.

Interesse?

meld je aan of neem vrijblijvend een optie op een van de aangeboden programma’s

Wil je meer weten? Neem contact met ons op via 0640868519, info@instituutmenz.nl of via het contactformulier.