Foundation

Foundation van Instituut Menz

We willen actief bijdragen aan de ontwikkeling van jongeren in Nederland en Vietnam.

In 2012 hebben wij de foundation JongMenz opgericht. De jongeren-stichting van Instituut Menz biedt NLP en Mindfulness trajecten voor jongeren in de regio Arnhem, Nijmegen aan. Daarin kunnen zij onder andere leren om effectiever te communiceren. Ze kunnen ontdekken wat belangrijk is voor iemand in het leven. Ze leren de eigen emoties beter kennen, begrijpen en hun zelfvertrouwen te vergroten.
Wat wij willen ondersteunen zijn jonge mensen die beter weten wie ze zijn, wat ze in hun leven willen en zich meer verbonden voelen met de wereld waarin ze leven.

In 2022 hebben wij deze activiteiten aan een team jongerentrainers die door Instituut Menz zijn opgeleid overgedragen. Je kunt hun stichting en activiteiten op NLP Bootcamp zien.

.

Structurele hulp voor kinderen in Vietnam

Naast onze activiteiten in Arnhem steunen wij kindertehuizen in Zuid- en Centraal Vietnam om kinderen een betere toekomst te geven. Kinderen ontvangen voedsel, een geborgen thuis en onderwijs. Naast schoolkennis krijgen deze kinderen ook onderwijs in “hoe word ik gelukkig?”.
In de tussentijd hebben we de steun ook voor kinderen met een handicap kunnen uitbreiden, evenals voedsel en huisvesting voor alleenstaande ouderen zonder kinderen. Aangezien Vietnam geen pensioenstelsel heeft. Bezoek gerust de website van het Maiteya Fonds voor meer informatie.

Wij kennen een aantal verzorgers en onderwijzers in Centraal Vietnam persoonlijk en weten dat iedere financiële ondersteuning ook voor 96% procent bij de kinderen terechtkomt.

Dit is mogelijk doordat de gehele stichting gedragen wordt door betrokken vrijwilligers en de administratieve lasten daardoor onder de 4% kunnen blijven.

.

Onze activiteiten

De activiteiten van onze foundation, worden door goed opgeleide professionals uitgevoerd die hun vrije tijd ter beschikking stellen ten behoeve van de jongeren en voor de kinderen in Vietnam.

Wij willen iedereen die ons in de laatste jaren hierin heeft gesteund of ons ook toekomstig in dit werk gaat steunen hartelijk danken!

Indien u nieuwsgierig bent of vragen hebt, neem gerust contact op met Bernd Jansen:

tel. 06-40868519

of

bernd@instituutmenz.nl