Mindfulness Arnhem

Mindfulness beoefenen in het klooster bij Arnhem Nijmegen

Wil je meer balans en kwaliteit in je leven ?

Er wordt de laatste jaren veel over Mindfulness gepraat en er zijn veel boeken over geschreven. Ook is er steeds meer wetenschappelijke belangstelling en onderzoek naar de positieve effecten van Mindfulness. Maar wat is dit Mindfulness nou precies? Waarom is het zo effectief en wat houdt een Mindfulness training of retraite in? En misschien nog wel belangrijker: in welk gebied van jouw leven – in je professionele of persoonlijke ontwikkeling – kan een Mindfulness training in Arnhem een bijdrage of uitbreiding zijn?

Oriëntatie op de Mindfulness avondtraining

Wil je meer weten? Dan biedt onze Mindfulness avondtraining voor de regio Arnhem Nijmegen hiervoor een goede mogelijkheid.

In ongeveer twee uur tijd laten we je kennis maken met de basisprincipes van Mindfulness en de structuur van de beoefening.

Tevens is deze avond een prima gelegenheid om de sfeer te proeven en direct te oefen. Na afloop van de avond weet en ervaar jij direct wat een Mindfulness beoefening voor jou kan betekenen.

Data en tijden

De Mindfulness avond training begint om 19.30 uur en duurt tot ca. 22.00 uur. De datum van de volgende Mindfulnessavond is te zien in het vakje “agenda” rechts boven

Inloop met koffie/thee vanaf 19.10 uur
Wij stellen het op prijs als je je van tevoren aanmeldt via het aanmeld/optieformulier of via telefoonnummer 026-376 45 33.

Interesse ?

meld je aan of neem vrijblijvend een optie voor de Mindfulness-training regio Arnhem Nijmegen

3 daagse Mindfulness Presence Retraite met stiltetijd in het klooster.

Ben ja al gevorderd of heb je interesse in verdieping vanuit een meer boeddhistische Mindfulness beoefening maar vanuit een westerse benadering ? Dan is onze unieke Mindfulness Presence retraite met stiltetijd misschien interessant voor je.

Sommige mensen lukt het niet om de verdieping te vinden in mindfulness of meditatie. Soms blijven mensen vastzitten in de structuur van een objectfocus zoals ademhaling, app meditaties, mantra’s, visualistaies enz. Deze retraite-training helpt mensen om juist verdieping te bereiken door aanwezig te zijn bij de essentiële aard van de ervaring. Op deze manier onderzoekend kun je voorbij egodelen de bron ontdekken van innerlijke vrede en geluk waar alle mensen bovenal naar verlangen.
Het effect wat mensen terug geven is dat ze in het dagelijkse leven meer rust in je hoofd en oeverzicht ervaren.  Dat er in het lichaam en de geest meer balans is zodat ze meer kunnen zijn zonder verzet tegen wat er Nu is. Echt leven in het Zijn. Presence, niet alleen op een meditatiekussen, maar in het echte leven.

We creëren in deze retraite de optimale omstandigheden waarin je ondersteunt wordt deze verdieping te kunnen ervaren en te cultiveren voor het dagelijkse leven. Dit doen we door de combinatie van geleide meditatie, dialoogtheorie, en inzichten door veel te oefenen in stilte. Ieder in zijn of haar eigen tempo. Door de ervaring, kan je dit in je dagelijkse leven gemakkelijker zelfstandig terugvinden en in verblijven.

De focus ligt vooral op het oefenen.

De ervaringen in de stilte helpen je interne processen te begrijpen. De retraite draagt ook bij aan meer welbevinden, rust, overzicht en focus. De inzichten in de oefeningen beïnvloeden neurologische veranderingen en lichamelijke gezondheid. Ook zorgen ze voor meer emotionele balans, vitaliteit, relativering, verbondenheid en meer vreugde in je leven.

Omdat wij willen aansluiten bij onze westerse denkwijze zullen wij de benodigde theoretische toelichting vanuit de (neuro)wetenschap op een zeer toegankelijke wijze aanbieden. In combinatie met uitleg over boeddhistische beoefening en oosterse psychologiemodellen wordt de theorie zeer begrijpelijk aangeboden.

Interesse ?

Bel gerust met Bernd Jansen
Arnhem 026 376 45 33
of

meld je aan of neem vrijblijvend een optie voor de Mindfulness-training regio Arnhem Nijmegen

Mindfulness locatie regio Arnhem en Nijmegen

Mindfulness locatie klooster Huissen bij Arnhem
Stadsdam 2
6851 AH Huissen (bij Arnhem en Nijmegen)